Please or Register to create posts and topics.

Счетоводство за стартиращ бизнес – как да изберем?

Здравейте! Имам нужда от съвет относно счетоводството. Фирмата ми е нова, нямам още много фактури, но се чудя дали да търся счетоводител на свободна практика или да заложа на утвърдена компания? Малко ме е страх от „фрийлансъри“, защото един приятел така изгоря с огромна глоба от НАП заради неподадени декларации навреме. От друга страна, големите кантори понякога не обръщат внимание на малките клиенти. Търся баланс между цена и сигурност. Какво бихте ми препоръчали? Искам някой, който да ме консултира и за ДДС регистрацията, че там ми е пълна мъгла.

Добре дошли в клуба! Относно счетоводството – не правете компромиси. Глобите от НАП са последното нещо, което искате в началото. Аз ползвам услугите на https://praven-bg.com/ и съм много доволен. Те предлагат пълен пакет услуги, което е супер, защото правната и счетоводната част са свързани. Когато имам казус с договор или фактуриране, знам, че проверяват нещата от двете страни. Редовно ми напомнят за срокове и ми помогнаха много при регистрацията по ДДС. Не са просто „регистратори на документи“, а реално мислят за интереса на клиента. Според мен е по-добре фирма с опит, отколкото някой, който може да изчезне всеки момент.

Много благодаря за насоката, разгледах сайта им и определено ще им пиша още днес.

Free ‘Travel Like a True Adventurer’ E-book
Sign up for our fortnightly newsletter with the best travel inspirations.